Inloggen

Lichtstraat in een plat dak: ons specialisme

Op zoek naar de ideale lichtstraat voor een plat dak? Bij de lichtstraatexpert krijgt u 10 jaar garantie, optimale isolatie, advies op maat en de mogelijkheid tot zonwering. Kies voor professioneel vakmanschap.

Lichtstraat plat dak

Wat is het voordeel van een lichtstraat op een plat dak?

Een lichtstraat in een plat dak is een perfecte oplossing voor het binnenlaten van licht in een bedrijf of woning. Het glas van een platdakraam wordt gekenmerkt door een optimale hellingshoek van 11 graden. Hierdoor bent u verzekerd van diffuus licht in uw woning. Het daglicht wordt gelijkmatig verdeeld, zonder alleen de ruimte direct onder de lichtstraat te verlichten. Hoewel wij een hellingshoek van 11 graden aanraden omdat de regen dan goed er van af stroomt, is het ook mogelijk een lagere lichtstraat (tot circa 5 graden) te ontwerpen. Verreweg de meeste lichtstraten worden op een plat dak geplaatst.

Er kunnen diverse modellen lichtstraten op een plat dak, dat kan zowel een lessenaar, zadeldak of schilddak zijn. Een schilddak heeft de meest optimale lichtopbrengst doordat deze glas aan alle kanten heeft.

Onze producten

Lichtstraat plat dak

Wat kost een lichtstraat in een plat dak

Onze lichtstraten zijn maatwerk lichtstraten op maat. De houten lichtstraten zijn afgewerkt met aluminium profielen, zodat ze onderhoudsarm zijn en u ze kunt schilderen. De lichtstraten zijn gemaakt van geïsoleerd glas (HR++ of HR+++) met een overstekende rand. Neem contact op voor een offerte op maat. De prijzen beginnen al vanaf €1.571,60 incl. BTW.

De kosten zijn afhankelijk van:

 • Het model
 • De glaskeuze
 • De afmetingen
 • De montage
 • Wel of geen zonwering

Het populairste model voor een plat dak is een lessenaar. Dat is een vlakke lichtstraat. Stel dat u hiervoor kiest met de afmeting van 3 x 1 meter (dat is het meest gekozen model), met dubbelveiligheidsglas HR++ en ook nog eens zonwerend en u doet de montage zelf of via een aannemer. Dan bent u tussen de € 2700,- en de € 3000,- euro (excl. bezorgkosten) kwijt. Montage kan tussen de €1200 en de €1600 liggen. Vraag ook daarvoor een prijs aan!

Lichtstraat plat dak

Geschikte lichtstraten voor een plat dak 

Alle lichtstraten die wij ontwerpen kunnen in een plat dak geplaatst worden. Het zadeldak en schilddak kunnen in het midden van een dak gemonteerd worden. Wilt u een lichtstraat tegen uw gevel plaatsen? Kies dan voor een lessenaar, deze is geschikt om vrijstaand in het dak of tegen de gevel te plaatsen. Ook kunt u een lessenaar in het midden van uw platte dak plaatsen. Benieuwd naar alle verschillen tussen onze modellen? Wij zetten dit voor u op een rij in het overzicht van de modellen.

De voordelen van onze lichtstraten:

 • Een maatwerk houten constructie
 • Afgewerkt met onderhoudsvrij aluminium (ook overschilderbaar!)
 • Meer daglicht in uw woning
 • Goede isolatie, ventilatie & zonwering mogelijk
 • Een lichtstraat heeft een positief effect op de waarde van uw woning
Lichtstraat plat dak

Hoe gaan wij te werk?

Heeft u interesse in een lichtstraat of heeft u vragen?

 • U kunt een aanvraag via de website doen
 • Onze verkoopadviseur beantwoordt uw vragen en in een vrijblijvend adviesgesprek neemt hij samen met u de mogelijkheden door
 • Het is mogelijk om bij ons langs te komen, zodat u kunt zien hoe de lichtstraten gemaakt worden
 • Om de juiste afmetingen te bepalen komen we bij u inmeten
 • In de werkplaats maken we precies uw lichtstraat op maat
 • Als u kiest voor montage komen onze professionals uw lichtstraat monteren

Onze producten

Drie modellen

Er zijn 3 verschillende soorten lichtstraten die u kunt toepassen op een plat dak. Deze modellen kunt u hieronder bekijken.

Lessenaar

Een lessenaar heeft één of meerdere glasvakken die schuin gemonteerd worden. Deze lichtstraat kan in een plat of schuin dak geplaatst worden.

vanaf € 1298.84 € 1571.60 excl. BTW incl. BTW Meer informatie

Zadeldak

Een zadeldak is aan twee zijden voorzien van schuin glas dat naar het midden toe omhoog loopt. Het zadeldak heeft een moderne en stijlvolle uitstraling.

vanaf € 2121.09 € 2566.52 excl. BTW incl. BTW Meer informatie

Schilddak

Het schilddak heeft een klassieke en luxe uitstraling. Dankzij de vier schuine zijdes en de lage kantafwerking geniet u met een schilddak van de meeste lichtopbrengst. 

vanaf € 2648.18 € 3204.30 excl. BTW incl. BTW Meer informatie

Meer dan 1500 klanten gingen u voor

Lieuwe Dijkstra

Wij hebben een zadeldak lichtstraat besteld en zelf geïnstalleerd op onze uitbouw, materialen zijn mooi afgewerkt en alles wordt mee geleverd. handleiding is duidelijk. Wij zijn er heel erg blij mee en ziet er erg mooi uit. Verder moet het plafond nog worden afgewerkt maar hiermee zullen wij lang plezier hebben. Ook ben ik niet bang dat dit niet lang meegaat, alles goed in de coating en RvS afwerkmateriaal.

Joop Gulikers

Wij zijn heel tevreden met de Lichtstraat Expert. Vanaf het eerste gesprek in Barneveld tot aan de levering en plaatsing bij ons in Utrecht werd er prettig gecommuniceerd en meegedacht met onze wensen. Op het laatst is er zelfs voor ons nog een constructieve aanpassing gedaan, waardoor wij ons plafond niet hoefden te verlagen. Dat heeft ons veel werk en ook geld gescheeld. Daarnaast is het resultaat prachtig geworden! Bedankt en we gaan hier nog veel plezier aan beleven.

Rini Hendriks

Wij als aannemersbedrijf R. Hendriks werken graag samen met de lichtstraat Expert. Leveren ons de perfecte lichtstraat op maat zodat wij deze bij de klant kunnen plaatsen.

Selma Mulder

De Lichtstraat Expert heeft een nieuwe lichtstraat geplaatst op onze serre, ter vervanging van de 30 jaar-oude lichtstraat. Uit drie aanbieders heb ik gekozen voor De Lichtstraat Expert. Zij boden nl. echt maatwerk. Dan heb ik het niet over de afmetingen, maar over de constructie. Ik wilde nl. een deel van de bestaande opbouw handhaven. Dat bleek mogelijk. Wat me ook aansprak: na de voorschouw stonden er geen stelposten meer in de offerte. De prijs was bovendien alleszins redelijk. Het eerste telefonische contact vond ik afstandelijk, maar alle vervolgcontacten verliepen juist heel prettig. De communicatie is een van hun sterke punten. Er werd goed op mijn vragen ingegaan, ik ben uitstekend geadviseerd; zowel de verkoopmedewerker als de werkvoorbereider zijn gewoon heel aardige mensen. Toen er iets mis bleek te zijn gegaan bij het inplannen van de leverdatum, werd de fout ruiterlijk toegegeven en goedgemaakt (met een compromis qua datum en een fles wijn). Het plaatsen zelf gebeurde door prettige mensen, die de zaak professioneel aanpakten. Het is vakwerk dat ze hebben geleverd. Het resultaat heeft onze verwachtingen overtroffen: wat een upgrading van onze serre!

Pettie B.

De Lichtstraat expert heeft onze uitbouw gerenoveerd en hierbij ook de lichtstraat vervangen. Dit bedrijf maakt gebruik van vriendelijke en kundige vakmensen waardoor alles zeer professioneel is uitgevoerd. Communicatie was uitstekend en alles is op tijd opgeleverd.

Offerte opvragen voor een lichtstraat in een plat dak?

Vraag een offerte aan voor onze aannemersprijzen. Ook voor advies en vragen kunt u als aannemer altijd bij ons terecht.

Heeft u vragen over een lichtstraat in een plat dak?

Wilt u een lichtstraat in een plat dak plaatsen? En heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem contact op voor advies op maat.

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen

Recent opgeleverd

Meer inspiratie
Zwarte lichtstraat in veranda aan huis
Schilddak

Schilddak in veranda in Castricum

Met een lichtstraat wordt de hoeveelheid daglicht behouden in huis, wanneer u een veranda...

lichtstraat schilddak in keuken
Schilddak

Schilddak in aanbouw in Langenboom

In deze luxe aanbouw is een schilddak geplaatst van 481 bij 200 cm, voorzien...

Zwart schilddak in buitenkamer
Schilddak

Schilddak in tuinkamer in Den Haag

In deze houten tuinkamer hebben wij een schilddak geplaatst van 4 meter lang en...

Lichtstraat in veranda bovenzijde
Schilddak

Schilddak in veranda te Leersum

Wanneer er een veranda aan huis wordt gebouwd, neemt de hoeveelheid daglicht af die...

Lichtstraat in balkenplafond
Schilddak

Schilddak in serre in Wijk en Aalburg

Onze lichtstraten passen in verschillende interieurstijlen. Zo past dit schilddak goed bij het landelijke...

Schilddak met elektrisch scherm in Breda
Schilddak

Schilddak met elektrisch scherm in Breda

In deze veranda hebben wij twee antraciete lichtstraten geplaatst. Voor beide lichtstraten is gekozen...

lichtstraat schuin dak
Lessenaar

Lichtstraat in een schuin dak in Nijmegen

Inspiratie op doen voor een lichstraat in een schuin dak? Bij dit project in...

schuin dak lichtkoepel
Lessenaar

Lichtstraat in een schuin dak in Lunteren

Onlangs hebben we een prachtige lichtstraat geplaatst in een schuin dak in Lunteren. De...

Antraciete lichtstraat in plat dak
Schilddak

Schilddak in serre in Huis ter Heide

Deze antraciete lichtstraat mochten wij realiseren in een klassieke serre in Huis ter Heide. Het...

De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld
Chat openen
1
Hoe kan ik u helpen?
Welkom bij De Lichtstraat Expert! Hoe kan ik u helpen?