Inloggen

Ventilatie in een lichtstraat | Hoe werkt dat?

Wat is er mogelijk op het gebied van ventilatie? En hoe houd je de ruimte koel met een lichtstraat? Lees onderstaand onze mogelijkheden.

lichtstraat huizen lichtstraat

Hoe werkt de ventilatie bij een lichtstraat? 

Bij onze lichtstraten bent u verzekerd van een goede isolatie. Daarom hebben onze lichtstraten geen ventilatierooster. Het nadeel van een ventilatierooster is dat het zorgt voor een koudeval in de ruimte. Een koudeval ontstaat wanneer de warme lucht opstijgt, afkoelt bij een raam of lichtstraat en dan weer naar beneden ‘valt’. Zo ontstaat er een tochtstroom in de ruimte. Bij een goed geïsoleerde lichtstraat heeft u een comfortabel binnenklimaat, zowel in de zomer als de winter. Zo kunt u het binnenklimaat goed reguleren met bijvoorbeeld een airconditioningsysteem. Een ander voordeel van een lichtstraat zonder een ventilatierooster is dat u geen last krijgt van vliegen of andere insecten die naar binnen vliegen.

Hoe kan warmte het beste tegen worden gegaan?

Maakt u zich zorgen over de warmte in de ruimte? Daar hebben wij een aantal mogelijkheden voor. Een belangrijke factor hierin is de glaskeuze. Om u te verzekeren van een goed geïsoleerde lichtstraat bieden wij uitsluitend dubbel veiligheidsglas HR++ en triple veiligheidsglas HR+++ aan. Ook kunt u kiezen voor glas met zonwering, hiermee worden de meest felle zonnestralen geweerd. Wij denken graag met u mee wat betreft glaskeuze. U ontvangt van ons altijd passend advies bij uw woningsituatie.

Lichtstraat met open raam

Wilt u een lichtstraat die open kan? Kies dan voor een lichtstraat met een elektrische raam

Een andere optie is een lichtstraat met een elektrisch te bedienen raam. Een lichtstraat die open kan heeft als voordeel dat er op een snelle manier gelucht kan worden. De frisse lucht komt via de lichtstraat naar binnen, maar deze kan ook weer gesloten worden. Zo ontstaat er geen ongewenste tochtstroom. Met een afstandsbediening zijn de ramen gemakkelijk te bedienen. Meer weten hierover? Onze verkoopadviseur denkt graag met u mee en kan u voorzien van advies voor uw woonsituatie.

Meer informatie over de ventilatie bij een lichtstraat?

Neem contact op met onze verkoopadviseur voor meer informatie. Wij denken graag met u mee!

Meer informatie over de ventilatie bij een lichtstraat?

Neem contact op met onze verkoopadviseur voor meer informatie. Wij denken graag met u mee!

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen 

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld