Inloggen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze lichtstraten? Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen. Als expert op het gebied van lichtstraten bent u voor maatwerk en ontzorging bij ons aan het juiste adres.

Heeft u een vraag over onze lichtstraten? Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen. Als expert op het gebied van lichtstraten bent u voor maatwerk en hoogstaande kwaliteit bij ons aan het juiste adres.

  Algemeen

 • U bent welkom om langs te komen bij onze werkplaats! Bekijk onze lichtstraten, hoe wij te werk gaan en ontvang advies op maat. Maak een afspraak, zodat één van onze verkoopadviseurs u kan helpen.

 • Een lichtstraat met zonwerend glas voorziet de ruimte van daglicht, maar houdt voor 70% de warmte buiten. Ook weert zonwerend glas de meest felle zonnestralen. Het is mogelijk om te kiezen voor HR ++ of HR +++ met zonwerende functie.

 • Voor onze lichtstraten wordt mahonie hardhout, rubbers, geïsoleerd veiligheidsglas en aluminium profielen gebruikt. De lichtstraat bestaat uit een hardhouten romp. Tussen het glas en de romp worden rubbers gemonteerd. Daarop wordt het geïsoleerde veiligheidsglas geplaatst. Als afwerking komen er gepoedercoate aluminium profielen overheen. Dat maakt onze lichtstraten onderhoudsarm.

 • Ja, een lichtstraat in een schuin dak plaatsen is zeker mogelijk. Een lichtstraat in een schuin zorgt voor een ruime lichtinval en geeft een luxe uitstraling aan de woning. Een lichtstraat in een schuin dak kan door ons of door u als aannemer gemonteerd worden.

 • Ja, een lichtstraat in een schuin dak is mogelijk. Een lichtstraat in een schuin dak zorgt voor een ruime lichtinval en geeft een luxe uitstraling aan uw woning. Onze verkoopadviseur vertelt u graag meer over deze lichtstraat.

 • Wij bieden drie verschillende modellen lichtstraten aan: lessenaar, schilddak en zadeldak. Neem contact op met onze verkoopadviseur voor advies op maat en meer informatie over de verschillen tussen de modellen.

 • Wij bieden drie verschillende modellen lichtstraten aan: lessenaar, zadeldak en schilddak. Afhankelijk van uw woonsituatie en uw wensen kunnen wij u adviseren over uw keuze. Neem contact op met onze verkoopadviseur voor persoonlijk advies.

 • Dat ligt helemaal aan welk glas u wilt, de afmetingen, isolatie, zonwering of u kiest voor montage. Aan de hand van uw wensen maken wij vrijblijvend een offerte voor u op, zodat u duidelijk zicht heeft op de kosten. De prijs van een lessenaar begint bij €1.620,17 (incl. btw en excl. montage). Een schilddak is beschikbaar vanaf €3.578,35 (incl. btw en excl. montage). Neem contact op voor de exacte kosten in uw situatie.

 • Wij bieden drie verschillende modellen lichtstraten aan: lessenaar, zadeldak en schilddak. Neem contact met onze verkoopadviseur op voor advies en meer informatie over de verschillen tussen de modellen.

 • Dat ligt aan de afmetingen, het glas, zonwering en de isolatie. Aan de hand van de wensen maken wij een offerte op. De prijs van een lessenaar begint bij €1.338,98 excl. btw. Kiest u voor een schilddak lichtstraat? Dit model lichtstraat is beschikbaar vanaf €2.957,31 excl. btw. Wij kunnen de lichtstraat op locatie komen monteren of komen afleveren klaar voor montage. Vraag de exacte kosten op via een offerte.

 • Een lichtstraat is een oplossing voor als u weinig lichtinval in huis hebt. Wanneer u bijvoorbeeld een aanbouw, veranda of serre aan uw huis bouwt kan de hoeveelheid daglicht in huis afnemen. Met een lichtstraat bent u verzekerd van meer daglicht in uw woning. Een lichtstraat wordt op het dak van de woning geplaatst.

  Levering

 • Dit hangt af van waar u woont. We bezorgen vanaf €150 excl. btw op locaties binnen 50 kilometer van Barneveld. U kunt de lichtstraat ook komen ophalen bij onze werkplaats in Barneveld.

 • De levertijd van onze lichtstraten zijn ongeveer 6 weken. Wilt u de lichtstraat door ons laten monteren? Neem contact op met onze verkoopadviseur voor meer informatie over onze planning.

 • Onze lichtstraten kunnen meestal rond de 4 tot 5 weken geleverd worden, maar dit kan per moment verschillen. Neem contact op voor de huidige levertijden.

 • Dit is afhankelijk van de locatie. Vanaf €150 bezorgen wij de lichtstraat op locaties binnen 50 km. U kunt de lichtstraat ook ophalen in onze werkplaats in Barneveld.

  Montage

 • Dat kan! Laat door De Lichtstraat Expert de gehele renovatie uitvoeren: van inmeten, verwijderen bestaande situatie, montage tot aftimmeren en dakdekkerswerkzaamheden. Het is ook mogelijk een lichtstraat op maat te laten maken en zelf te monteren aan de hand van onze montagehandleiding.

 • Dat is zeker mogelijk. Wij verwijderen de oude lichtstraat of lichtkoepel, daarna wordt de nieuwe lichtstraat vakkundig gemonteerd. U kunt er ook voor kiezen om de lichtstraat door een aannemer te laten plaatsen.

 • Als u de lichtstraat door ons laat monteren, dan plakt onze dakdekker het dak dicht. Zonder montage is wel noodzakelijk om zelf de dakdekkerswerkzaamheden uit te (laten) voeren.

 • Bij de montage van de lichtstraat wordt ook altijd het dak geplakt door onze dakdekker. Meer weten hierover? Neem contact op!

 • Onze lichtstraten bestaan uit mahonie hardhout, rubbers, geïsoleerd veiligheidsglas en gepoedercoate aluminium profielen. Deze profielen worden aan de buitenzijde gemonteerd. Op deze manier zijn onze lichtstraten onderhoudsarm.

 • Zeker, wij kunnen ook de dakbedekking en isolatie renoveren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Bij het monteren van de lichtstraat is het ook mogelijk om uw dakbedekking en isolatie door ons te laten renoveren. Wij verzorgen het gehele project: zo hoeft u niet met verschillende partijen in zee te gaan. Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

 • Ja, wij zijn één van de weinige aanbieders die ook een lichtstraat in een betonnen dak plaatsen. Hier komt namelijk meer bij kijken, doordat het een lastigere ondergrond is. Het unieke aan ons is dat we de gehele montage op ons nemen en we ontzorgen u volledig. 

 • Wij kunnen al onze lichtstraten ook in een betonnen dak plaatsen. Wij nemen de montage op ons en verzorgen het gehele project: ook wanneer u een lichtstraat in een betonnen dak wil plaatsen.

 • Onze lichtstraten worden gemaakt in onze werkplaats in Barneveld. In een korte tijd ontwerpt en realiseert ons team van experts een maatwerk lichtstraat. Als aannemer monteert u gemakkelijk lichtstraat met behulp van onze montagehandleidingen en video. In onze portal vindt u deze documenten.

 • Onze lichtstraten worden met de hand gemaakt in onze werkplaats in Barneveld. U kunt er voor kiezen om de lichtstraat door ons te laten monteren of door een aannemer. Wanneer wij de montage op ons nemen, komen wij op locatie inmeten. Hierna ontwerpt, maakt en monteert ons team van experts uw maatwerk lichtstraat. 

 • Het is ook mogelijk om de lichtstraat zelf te monteren met behulp van onze montagehandleidingen en technische tekeningen. In onze portal vindt u deze documenten.

  Ontwerp

 • Wij maken ook lichtstraten met een te openen raam. Deze zijn elektrisch bedienbaar. Een lichtstraat met een te openen raam is alleen met montage beschikbaar.

 • Jazeker! Wij maken lichtstraten met een te openen raam. Het dakraam is elektrisch te bedienen. Het voordeel van een lichtstraat met te openen raam is dat hiermee de ruimte geventileerd kan worden.

 • Wij adviseren bij een lichtstraat een helling van 11 graden. Met deze ideale gradenhoek spoelt het vuil makkelijk weg tijdens het regenen. Een lager ontwerp is uiteraard ook mogelijk. Wij ontwerpen met een helling van minimaal 5 graden. Een rechte lichtstraat is niet aan te raden.

 • Wij adviseren bij een lichtstraat een helling van 11 graden. Met deze ideale gradenhoek spoelt het vuil makkelijk weg tijdens het regenen. Wanneer u een lager ontwerp wilt, dan kan dat uiteraard. Wij ontwerpen met een helling van minimaal 5 graden. Een rechte lichtstraat is niet aan te raden. Neem contact op voor meer informatie hierover.

 • In onze eigen werkplaats maken wij alle lichtstraten op maat, daarom kunnen wij alle soorten en maten lichtstraten maken. We nemen graag uw wensen door in een persoonlijk adviesgesprek.

 • U kunt kiezen tussen dubbelveiligheidglas HR++ of trippleveiligheidsglas HR ++. Een lichtstraat met trippleveiligheidsglas HR ++ verhoogt de isolatiewaarde met 35%. Ook bieden wij bij beide opties zonwering aan, wat er voor zorgt dat de meest felle lichtstralen niet naar binnen schijnen. 

 • U kunt kiezen tussen dubbelveiligheidglas HR++ of trippleveiligheidsglas HR ++. Een lichtstraat met trippleveiligheidsglas HR ++ verhoogt de isolatiewaarde met 35%. Beide glasopties zijn ook verkrijgbaar met zonwerende functie.

 • De hardhouten romp van de lichtstraat wordt dubbel gegrond in zwartgrijs RAL 7021 of wit RAL 9010. De aluminium profielen zijn standaard gitzwart RAL 9005. Wij leveren compleet maatwerk, dus andere kleuren zijn ook mogelijk in overleg. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 • Jazeker, de hardhouten romp wordt dubbel gegrond in zwartgrijs RAL 7021 of wit RAL 9010. De aluminium profielen zijn standaard gitzwart RAL 9005. Heeft u andere wensen? Neem gerust contact op om uw wensen te bespreken.

 • Bent u op zoek naar een lichtstraat met bijzondere afmetingen? Omdat wij alle lichtstraten zelf produceren kunnen wij maatwerk leveren. Wij kunnen daarom een lichtstraat voor u op maat maken. Wij adviseren u graag over het model en de glassoort.

Toch liever persoonlijk contact

Neem contact met ons op om persoonlijk advies te ontvangen over de aankoop van een lichtstraat.

Toch liever persoonlijk contact

Neem contact met ons op om persoonlijk advies te ontvangen over de aankoop van een lichtstraat.

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld