Inloggen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze lichtstraten? Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen. Als expert op het gebied van lichtstraten bent u voor maatwerk en ontzorging bij ons aan het juiste adres.

Heeft u een vraag over onze lichtstraten? Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen. Als expert op het gebied van lichtstraten bent u voor maatwerk en hoogstaande kwaliteit bij ons aan het juiste adres.

  Algemeen

 • Wij bieden drie verschillende modellen lichtstraten aan: lessenaar, schilddak en zadeldak. Neem contact op met onze verkoopadviseur voor advies op maat en meer informatie over de verschillen tussen de modellen.

 • Wij bieden drie verschillende modellen lichtstraten aan: lessenaar, zadeldak en schilddak. Afhankelijk van uw woonsituatie en uw wensen kunnen wij u adviseren over uw keuze. Neem contact op met onze verkoopadviseur voor persoonlijk advies.

 • Dat ligt helemaal aan welk glas u wilt, de afmetingen, isolatie, zonwering en het soort dak van uw woning. Aan de hand van uw wensen maken wij vrijblijvend een offerte voor u op,  zodat u duidelijk zicht heeft op de kosten. De prijs van een lessenaar begint bij €1.571,60 (incl. btw en excl. montage). Kiest u voor maximale lichtopbrengst? De kosten van een schilddak beginnen bij €3.204,30 (incl. btw en excl. montage). Neem contact op voor de exacte kosten in uw situatie.

 • Wij bieden drie verschillende modellen lichtstraten aan: lessenaar, zadeldak en schilddak. Neem contact met onze verkoopadviseur op voor advies en meer informatie over de verschillen tussen de modellen.

 • Dat ligt aan de afmetingen, het glas, zonwering en de isolatie. Aan de hand van de wensen maken wij een offerte op. De prijs van een lessenaar begint bij €1.298,84 excl. btw. (100×100 cm). Kiest u voor een schilddak en daarmee voor maximaal licht in de ruimte? De kosten van een schilddak zijn vanaf €2.648,18excl. btw (200×125 cm). Wij kunnen de lichtstraat op locatie komen monteren of komen hem afleveren klaar voor montage. Vraag de exacte kosten op via een bericht of bel 0342 – 219073.

 • Een lichtstraat bestaat uit een mahonie hardhouten basis afgewerkt met rubbers, geïsoleerd glas en aluminium profielen. Wanneer u een aanbouw, veranda of serre aan uw huis bouwt, zal de hoeveelheid daglicht een stuk minder worden. Met een lichtstraat bent u verzekerd van daglicht in uw woning.

  Levering

 • Natuurlijk hangt dit helemaal af van waar u woont! We bezorgen vanaf €150 excl. btw op locaties binnen 50 kilometer van Barneveld. U kunt de lichtstraat ook komen ophalen bij onze werkplaats in Barneveld.

 • De levertijd van onze lichtstraten zijn meestal 4 en 5 weken.

 • Onze lichtstraten kunnen meestal rond de 4 tot 5 weken geleverd worden, maar dit kan per moment verschillen. Neem contact op voor de huidige levertijden.

 • Dit is afhankelijk van de locatie. Vanaf €150 bezorgen wij de lichtstraat op locaties binnen 50 km. U kunt de lichtstraat ook ophalen in onze werkplaats in Barneveld.

  Montage

 • Zeker, we renoveren ook de dakbedekking en isolatie. U hoeft niet met allerlei partijen samen te werken, want we verzorgen alles van A tot Z.

 • Ook voor het vernieuwen van dakbedekking en isolatie bent u bij De Lichtstraat Expert aan het juiste adres. Wij verzorgen het gehele project: zo hoeft u niet met verschillende partijen in zee te gaan. Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

 • Ja, wij zijn één van de weinige aanbieders die ook een lichtstraat in een betonnen dak plaatsen. Hier komt namelijk meer bij kijken, doordat het een lastigere ondergrond is. Het unieke aan ons is dat we de gehele montage op ons nemen en we ontzorgen u volledig. 

 • Wij kunnen al onze lichtstraten ook in een betonnen dak plaatsen. Wij nemen de montage op ons en verzorgen het gehele project: ook wanneer u een lichtstraat in een betonnen dak wil plaatsen.

 • Onze lichtstraten worden ambachtelijk met de hand gemaakt in onze werkplaats in Barneveld. Wij komen op locatie inmeten en geven u persoonlijk advies. In een korte tijd ontwerpt en monteert ons team van experts een hoogwaardige lichtstraat. Het is ook mogelijk om de lichtstraat zelf te monteren met behulp van onze montagehandleidingen en technische tekeningen. In onze portal vindt u deze documenten.

 • Onze lichtstraten worden met de hand gemaakt in onze werkplaats in Barneveld. Wij komen op locatie inmeten en geven u persoonlijk advies. In een korte tijd ontwerpt en monteert ons team van experts een hoogwaardige lichtstraat.

 • Het is ook mogelijk om de lichtstraat zelf te monteren met behulp van onze montagehandleidingen en technische tekeningen. In onze portal vindt u deze documenten.

  Ontwerp

 • In onze eigen werkplaats maken wij alle lichtstraten op maat, daarom kunnen wij alle soorten en maten lichtstraten maken. We nemen graag uw wensen door in een persoonlijk adviesgesprek.

 • U kunt kiezen tussen dubbelveiligheidglas HR++ of trippleveiligheidsglas HR ++. Een lichtstraat met trippleveiligheidsglas HR ++ verhoogt de isolatiewaarde met 35%. Ook bieden wij bij beide opties zonwering aan, wat er voor zorgt dat de meest felle lichtstralen niet naar binnen schijnen. 

 • U kunt kiezen tussen dubbelveiligheidglas HR++ of trippleveiligheidsglas HR ++. Een lichtstraat met trippleveiligheidsglas HR ++ verhoogt de isolatiewaarde met 35%. Ook bieden wij bij beide opties zonwering aan, wat er voor zorgt dat de meest felle lichtstralen niet naar binnen schijnen.

 • Zwarte lichtstraten behoren ook tot onze mogelijkheden. Wij leveren compleet maatwerk, daarmee kunnen wij ook de kleur compleet naar wensen afleveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Ja, dat is mogelijk. We zouden niet adviseren om een rechte lichtstraat te ontwikkelen, omdat dan het vuil niet wegspoelt tijdens de regen. Met name daarom adviseren we een helling van 11 graden, maar we kunnen ook een maatwerk lichtstraat maken van tenminste 5 graden. 

 • Wij adviseren altijd een lichtstraat met een helling van tenminste 11 raden te nemen, want dan spoelt het vuil makkelijk weg tijdens het regenen. Maar als u een lager ontwerp wilt, dan kan dat uiteraard. We ontwerpen dan een helling van tenminste 5 graden. Een rechte lichtstraat is niet aan te raden.

 • Jazeker, we kunnen de lichtstraat helemaal afstemming op wat u wilt. We kunnen dus ook de kleur veranderen naar aanleiding van uw wensen, neem gerust contact met ons op.

 • Bent u op zoek naar een lichtstraat met bijzondere afmetingen? Omdat wij alle lichtstraten zelf produceren kunnen wij maatwerk leveren. Wij kunnen daarom een lichtstraat voor u op maat maken. Wij adviseren u graag over het model en de glassoort.

Toch liever persoonlijk contact

Neem contact met ons op om persoonlijk advies te ontvangen over de aankoop van een lichtstraat.

Toch liever persoonlijk contact

Neem contact met ons op om persoonlijk advies te ontvangen over de aankoop van een lichtstraat.

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld