Inloggen

Wat kost een lichtstraat?

Wat zijn de kosten van de aanschaf een lichtstraat? En hoe zijn de prijzen opgebouwd? Wij nemen u mee in het kostenplaatje van onze hoogwaardige lichtstraten.

Hoe is de prijs van een lichtstraat opgebouwd?

Wij maken luxe lichtstraten op maat. De kosten van een lichtstraat zijn daarom afhankelijk van uw wensen. Neem dan contact op voor een offerte op maat. De prijzen voor een lichtstraat beginnen al bij € 1.620,17 incl. btw. Dit is afhankelijk van het model, de isolatiewaarde, de afmetingen, de montage en de zonwering. Wij nemen u mee in het kostenplaatje van onze hoogwaardige lichtstraten.

Het meest verkochte model is een Lessenaar. Dat is een vlakke lichtstraat. Stel dat u hiervoor kiest met de afmeting van 3 x 1 meter, met dubbelveiligheidsglas HR++ en ook nog eens zonwerend en u doet de montage zelf of via een aannemer. Dan bent u tussen de € 2200,- en de € 2500,- euro (excl. bezorgkosten) kwijt. Aanleggen of montage kan tussen de €1200 en de €1600 liggen. Vraag ook daarvoor een prijs aan!

Natuurlijk valt het bedrag lager uit als u voor een kleiner model kiest met lagere isolatiewaarden of als u niet voor zonwering kiest. Daarnaast kan het bedrag hoger zijn als u de montage aan ons uitbesteedt, kiest voor screens, of voor een luxer model, zoals een zadeldak of een schilddak. Kortom, de kosten berekenen vraagt echt om maatwerk en persoonlijk contact. 

Antraciet schilddak

Welke model kiest u?

De prijs van een lichtstraat is afhankelijk van het model lichtstraat dat u kiest. Wij hebben drie modellen lichtstraten. Kiest u voor de maximale lichtopbrengst die het stijlvolle schilddak biedt, dan begint de prijs bij €3.578,35 inclusief BTW. Het strakke design van het zadeldak is opgebouwd uit twee schuine zijden, waarbij het glas naar het midden toe omhoog loopt. Een zadeldak koopt u vanaf € 2.483,05 inclusief BTW. Het derde model is de lessenaar. Een lessenaar kan niet alleen in het midden van het dak, maar ook tegen de gevel gemonteerd worden en in een schuin dak. Een lessenaar begint bij € 1.620,17 inclusief BTW. De prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen van de lichtstraat.

Welk glas is voor u de beste keuze?

Ook de glaskeuze speelt een rol in de opbouw van de prijs. Om u te verzekeren van een goed geïsoleerde lichtstraat bieden wij dubbel glas HR ++ of triple glas HR +++ aan. U kunt kiezen voor zonwerend glas, dat houdt de meest felle lichtstralen en de warmte tegen. Zo kunt u goed op uw tablet, smartphone of andere schermen kijken. Ook wanneer de zon schijnt. Het voordeel van zonwerend glas t.o.v. zonwering is dat het geen licht wegneemt. 

Schilddak in uitbouw te Lelystad

Gaat u voor complete ontzorging of monteert u zelf?

Kiest u voor montage door onze vakmannen of heeft u een aannemer die het voor u regelt? Wij kunnen u compleet ontzorgen door het proces van A tot Z voor u te regelen. De montagekosten van een lichtstraat zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het maken van een sparing in het dak, het gebruik van een mobiele kraan, mogelijke werkzaamheden om de constructie van uw dak te verstevigen, het aftimmeren van de lichtstraat en mogelijk stucwerk op het plafond.

Meer informatie over de kosten van een lichtstraat als aannemer?

Voor aannemers hanteren wij andere prijzen dan voor particulieren. Vraag een offerte aan of neem contact op met onze verkoopadviseur.

Meer informatie over de kosten van een lichtstraat?

Bent u benieuwd naar de kosten van een lichtstraat in uw woonsituatie? Vraag een offerte aan of neem contact op met onze verkoopadviseur.

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld