Een perfecte lichtstraat voor in uw uitbouw
Wij plaatsen regelmatig lichtstraten bij mensen in een uitbouw, serre of tuinkamer. Logisch ook, want door een uitbouw wordt het soms wat donkerder in huis, terwijl je dat juist wilt voorkomen. Daarnaast is een uitbouw regelmatig voorzien van een plat dak, wat zich goed leent voor een lichtstraat. Ook zijn de lichtstraten van De Lichtstraatexpert geisoleerd volgens de laatste nieuwbouwnormen en dus verliest u geen energie door de lichtstraat en behoud u de goede isolatiewaardes.
Stijl
Een lichtstraat is een ontzettend stijlvolle toevoegen aan uw woning, en verbeterd het gehele uiterlijk van het huis. Ook komt de inrichting of de keuken vaak beter tot zijn recht en bent u minder afhankelijk van kunstmatige verlichting.
Welke lichtstraat past bij mijn uitbouw?
Het is belangrijk om zorgvuldig na te denken over het juiste type lichtstraat voor uw uitbouw. Een lessenaar is een minimalistische lichtstraat die vrijstaand of tegen de gevel wordt gemonteerd. Als u de lichtstraat in het midden van het dak wilt plaatsen, dan kunt u het beste kiezen voor het karakteristieke zadeldak. Een schilddak, de hoogwaardige versie van het zadeldak, levert dankzij de driehoekvormige ruiten het meeste licht op. De keuze in afmetingen en het aantal ruiten zijn afhankelijk van uw smaak en woonsituatie. Wij maken gebruik van slanke profielen voor een optimale lichtinval. Daarnaast hebben onze lichtstraten een hellingshoek van 11 graden, zodat het vuil van het glas met het water mee naar beneden spoel.
Benieuwd hoe wij u als aannemer kunnen ondersteunen?
Wij plaatsen onze hoogstaande lichtstraten in uw nieuwe of bestaande uitbouw. Neem contact op voor een offerte.
Een lichtstraat in uw uitbouw?
Wij plaatsen onze hoogstaande lichtstraten in nieuwe of bestaande uitbouw. Neem contact op voor een offerte.
VerkoopadviseurKlaas Willem Breunissen
Kosten en nadelen lichtstraat in een uitbouw
Kosten van een lichtstraat in een uitbouw
De kosten vooor een standaardmodel lichtstraat zijn tussen de €1800 en de €2500 euro. Omdat de prijs van veel variabelen afhangt (zoals zonwering, vakverderling, soort glas en afmetingen) is het verstandig contact op te nemen voor een prijs op maat.
Nadelen van een lichtstraat in een uitbouw
De nadelen van een lichtstraat in een uitbouw kunnen bijvoorbeeld zijn dat u bang bent dat de lichtstraat vies wordt. Daarom zijn onze lichtstraten zo ontworpen dat ze onderhoudsvrij zijn. Zo wordt een lessenaar bijvoorbeeld nooit plat gemonteerd, maar altijd iets schuin, zodat het regenwater weg loopt. Verder kan het ook een risico zijn om warmte of isolatie te verliezen, vandaar dat het verstandig is om te kijken of de lichtstraat voldoet aan de nieuwste isolatienormen, zoals die van De Lichtstraat Expert.
Verder kunt u zich zorgen maken om privacy, en is het belangrijk van tevoren na te gaan welke inkijk mogelijke buren door de lichstraat in de woning krijgen. Gelukkig kunt u ook nog kiezen voor zonwering of getint glas.
Tot slot is een nadeel van een lichtstraat dat het mogelijk een verhoogd risico op inbraken geeft. Echter is het glas wat gebruikt wordt in een lichtstraat zodanig veilig dat het risico niet zo erg verhoogd is. De lichtstraat is in veel gevallen niet te openen en je kunt er zelfs overheen lopen! Bent u echt bang voor inbraak dan kunt u uw lichtstraat uitrusten met de nieuwste beveiligingssystemen, zoals bijvoorbeeld een sensor.
Maatwerk, opties en veiligheid
Maatwerk
Onze lichtstraten passen in elke mogelijke uitbouw, omdat wij elke maat kunnen leveren. In onze werkplaats in Barneveld wordt elke lichtstraat op maat gemaakt, op de milimeter nauwkeurig.
Opties
Er zijn diverse opties voor een lichtstraat. Allereerst kiest u voor een model. Bijvoorbeeld een lessenaar, schilddak of zadeldak. Daarnaast kunt u kiezen voor diverse afmetingen, kleuren, vakverdelingen, zonwering en soorten glas. Laat u informeren door onze adviseur.
Veiligheid
Onze lichtstraten voldoen aan alle veiligheidsnormen, u hoeft dus niet bang te zijn dat het onveilig is om een lichtstraat in huis te halen.