Inloggen

ZTA waarde en LTA waarde lichtstraat

Heeft u wel eens gehoord van de LTA- waarde en de ZTA-waarde van een lichtstraat? Wij lichten het graag voor u toe. Onze verkoopadviseurs denken graag met u mee over de juiste waarden voor uw lichtstraat.

Wat betekenen de waarden?

In de wereld van de lichtstraten wordt er veel gewerkt met de ZTA-waarde en de LTA-waarde van het glas. De ZTA waarde is de hoeveelheid zonlicht dat door het glas wordt doorgelaten en LTA-waarde staat voor de hoeveelheid zichtbare licht dat het glas van de lichtstraat doorlaat. De waarden geven het percentage doorgelaten licht of warmte aan. Onze glazen lichtstraten beschikken over goede LTA en ZTA waarden door het gebruik van zonwerend glas.

ZTA en LTA waardes van onze lichtstraten

Bij het kiezen van het glas voor de lichtstraat is het belangrijk om te bedenken wat het doel is van de lichtstraat. Onze klanten hebben vrijwel altijd de wens voor meer licht in de woning, maar daarmee niet direct de wens voor een toename in warmte. Wanneer de zon door een lichtstraat van glas schijnt, kan de temperatuur in de woning hoog oplopen. Zeker in de zomer, met warme temperaturen en een brandende zon kan het onaangenaam aanvoelen onder een glazen dak. Om dit te voorkomen is het wenselijk om de LTA-waarde zo hoog mogelijk te hebben en de ZTA-waarde een stuk lager. Veel licht, maar minder warmte.

Bij De Lichtstraat Expert bieden wij dan ook dubbelveiligheidsglas HR++ of triple veiligheidsglas HR +++ met een zonwerende waarde aan. Het licht wordt hierbij wel doorgelaten, maar het houdt de warmte meer tegen. Het glas met zonwerende waarde laat circa 70 procent licht door en maar 40 procent warmte.

Glazen lichtstraat

Aanvullende mogelijkheden voor uw lichtstraat 

Op een zeer warme dag zal het zonwerend glas uiteindelijk ook warm worden. Wilt u meer bescherming tegen de warmte van de zon? Overweeg dan de toevoeging van elektrische screens of het plaatsen van ramen in uw lichtstraat die u met het gebruik van een afstandsbediening kunt openen en sluiten.

Bekijk bijvoorbeeld dit schilddak met elektrisch scherm in Breda. Deze aanvullende opties zorgen voor extra mogelijkheden rondom het ventileren van uw woning en het buitensluiten van zonlicht. Neem contact op voor advies voor uw woonsituatie.

Heeft u nog vragen over de glaskeuze bij een lichtstraat? 

Heeft u nog vragen over de glaskeuze bij een lichtstraat?  

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld