Inloggen

Wat is een frameless lichtstraat?

Bij De Lichtstraat Expert heeft u een ruime keuze in lichtstraten. Met onze drie varianten heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor de lichtstraat die bij uw woonwensen past. Wij leveren desgewenst de lessenaar, het schilddak en het zadeldak. Bent u op zoek naar een minimalistische lichtstraat in een frameless design? Kies dan voor de lessenaar.

Lichtstraat lessenaar een geheel

Een minimalistisch design 

De lessenaar bestaat uit een rechte rij ramen welke schuin in het frame geplaatst worden. Bekijk deze lessenaar uit een geheel in Rhoon. Een frameless lichtstraat, altijd uitgevoerd in het model van de lessenaar, kenmerkt zich door een minimalistisch ontwerp. De lessenaar is onze eigen moderne variatie op de meer traditionele lichtkoepel. Een lessenaar biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele lichtkoepel. Zo levert een frameless lessenaar een hogere lichtopbrengst op dan een lichtkoepel. Door het ontbreken van de tussenschotten in het frame, kan het licht zonder onderbreking uw woning binnenstromen.

Vrijwel alle lessenaarsdaken kunnen frameless geleverd worden. Bij grotere frameless lessenaars is het wel van belang rekening te houden met het gewicht en het formaat van de ruit. Afhankelijk van het formaat kan het noodzakelijk zijn een ander type glas te kiezen. De montage wordt doorgaans met een kraan en een glaszuiger gedaan.

Lessenaar in aanbouw in Rhoon

Unieke kenmerken van een frameless lichtstraat 

Een frameless lichtstraat beschikt over enkele unieke kenmerken. Het minimalistische design zorgt voor een serene en rustige uitstraling en past perfect in een modern, strak en minimalistisch interieur. Het ontbreken van de typerende balken in het midden van de ruit zorgt ervoor dat een frameless lessenaar meer licht binnenlaat.

Een lessenaar kan vrijstaand in uw dak, maar ook direct tegen de gevel geplaatst worden. Een frameless lichtstraat kan zelfs in een hellend dak geplaatst worden. Deze lichtstraat is dus niet alleen geschikt voor een uitbouw, maar ook voor schuine daken, veranda’s en serres. De mogelijkheden voor het plaatsen van onze lichtstraten zijn eindeloos. De vakmensen van De Lichtstraat Expert zijn hierin gespecialiseerd en zullen u voorzien van professioneel advies.

Overweegt u een frameless lichtstraat of heeft u vragen over onze frameless constructies? Lees ons advies over lichtstraten op onze website of neem gerust contact met ons op.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke lichtstraat? 

Neem contact op met onze verkoopadviseurs. Zij staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke lichtstraat? 

Neem contact op met onze verkoopadviseurs. Zij staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen.

Verkoopadviseur

Klaas Willem Breunissen

Verkoopadviseur Klaas Willem Breunissen
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld