Inloggen

Wat is een lichtstraat met wolfseinden?

Bent u enthousiast over het plaatsen van een lichtstraat in uw huidige woning of uitbouw? Bent u hiervoor op zoek naar een lichtstraat met maximale lichtopbrengst? Kies op uw dak dan voor een lichtstraat met wolfseinden!

Lichtstraat met wolfseinden: wat is dat?

Heeft u de term wolfseind of wolfeind al eens eerder gehoord? Het begrip is al erg oud en de techniek werd vroeger vooral gebruikt bij de bouw van boerderijen. Een wolfseind is de benaming voor het afgeschuinde gedeelte aan de kopse kant van het dak, aan de uiteinden van de nok. Je ziet dit bij oudere daken, waar het wolfseind zorgt voor aerodynamische voordelen. Deze constructie vangt minder wind en zorgt voor een stevigere constructie. Ook bij lichtstraten is deze opbouw mogelijk. Het grote voordeel bij een lichtstraat met wolfseinden is de extra lichtopbrengst.

Schilddak in uitbouw te Lelystad

Het schilddak; onze lichtstraat met wolfseind

Het schilddak, ons model met wolfseinden, beschikt over vier schuine zijdes. Door deze vier schuine zijdes komt de maximale hoeveelheid licht naar binnen. Er komt aanzienlijk meer licht binnen dan bij een vlakke lichtstraat. Dit specifieke model is alleen vrijstaand op een plat dak te plaatsen.
Het schilddak is slechts één van onze prachtige lichtstraten. Het zadeldak lijkt erg op het schilddak, maar dan zonder wolfseinden. Het zadeldak heeft twee schuine zijdes en heeft daarmee een andere uitstraling en lichtopbrengst dan het schilddak.

Onze lichtstraten worden opgebouwd uit Mahonie hardhout en wordt standaard gegrond in RAL 7021. Om onze lichtstraten zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken wordt de lichtstraat afgewerkt met aluminium afdeklijsten. Deze afdeklijsten worden standaard geleverd in RAL 9005.
Meer specifieke informatie over het schilddak weten?

Vlakke lichtstraat

Welke lichtstraat past bij uw woning?

De stijl van uw woning en de inrichting van uw ruimte is een belangrijke indicatie bij het kiezen van een passende lichtstraat. Onze professionele medewerkers beschikken over ruime ervaring en denken graag met u meer over het juiste model en de passende afmetingen voor uw lichtstraat.
Heeft u liever een frameless lichtstraat? Kies dan voor onze minimalistische, stijlvolle lessenaar. Ook voor het plaatsen van een lichtstraat op een schuin dak is de lessenaar uitermate geschikt.

Wilt u meer informatie ontvangen over onze diverse lichtstraten en onze diensten? Stel uw vragen gerust aan onze verkoopmedewerkers of vraag ons brochure aan voor meer voorbeelden en ideeën.

Vraag onze brochure aan om de mogelijkheden te ontdekken

In onze brochure vindt u alles over de kenmerken van onze lichtstraten en onze werkwijze. Laat u inspireren door onze reeds gerealiseerde projecten!

Brochure De Lichtstraat Expert
De Lichtstraat Expert
Schoonhorsterweg 14
3772 TK Barneveld